Excite

Treinen niet opgewassen tegen sneeuw

50 miljoen euro had de NS uitgetrokken om de treinen winterklaar te maken. Dit jaar zou het écht beter gaan dan vorig jaar. Maar het ziet er naar uit dat de beloftes wederom niet nagekomen kunnen worden.

Kapotte treinen zorgen in het hele land voor grote problemen. Vooral de nieuwe Sprinter is een zorgenkindje; ze hebben vrijwel allemaal last van kortsluiting. De Sprinters zijn ingezet maar zijn nooit getest in de sneeuw. Treinreizigers worden nu regelmatig verrast door smeltwater dat door het dak naar beneden druppelt. Ook de dubbeldekkers blijken niet bestand tegen smeltende sneeuw.

Het gevolg is dat een normale dienstregeling er voorlopig niet in zit. Volgens onderhoudsbedrijf Nedtrain gaat het bovendien weken duren voor de treinen gerepareerd zijn. Veel reizigers strandden gisteren op station Utrecht Centraal, waar op minstens tien perrons treinen stil stonden, Soms omdat de trein kapot was, in andere gevallen omdat de machinist door de sneeuw ergens anders vast zat.

Een woordvoerder van ProRail zei dat het met de infrastructuur gisteren wel goed ging. 'We hadden wat problemen met een wissel bij Utrecht, maar die konden we redelijk snel repareren.' Dus als we een schuldige zoeken voor de problemen die zich momenteel voor doen, moeten we (deze keer) alleen bij de NS zijn.

Vandaag en morgen wordt er in elk geval nog gereden met een uitgedunde dienstregeling.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Buddahbless

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020