Excite

Ontdek treinreizen: ontdek Engeland

Pak je normaal gesproken altijd het vliegtuig naar je vakantiebestemming? Of heb je genoeg van de 24-uurs busreizen? Ja? Dus je wilt wel eens wat anders.

Denk dan eens aan het maken van treinreizen door Engeland. Voor veel Nederlanders niet het meest voor de hand liggende vakantieland of vervoermiddel, maar dat maakt het juist zo speciaal. In dit artikel vind je een greep uit de beste treinreizen door Engeland.

Van Settle naar Carlisle

Een van de meest spectaculaire treinreizen in Engeland is waarschijnlijk de route van Settle naar Carlisle in het Noord-Westen van Engeland. De route is ongeveer 115 kilometer lang en voert je door het welbekende Lake District.

De reis gaat van start in Settle, een plaatsje in de Yorkshire Dales dat wordt gekenmerkt door het glooiend groene landschap. Voordat je de trein instapt ga je even langs in 'Ye Olde Man Naked Cafe': een typisch Engelse pub waar ze behalve pints schenken ook ontbijt en lunch aanbieden. Ideaal voor de hongerige ochtendmaag.

Vanuit de Yorkshire Dales trein je door over de Pennines. Deze bergketen wordt ook wel de 'ruggengraat van Noord-Engeland' genoemd. En terecht, want hoewel de meesten van ons Engeland niet gelijk associëren met bergen, zijn de Pennines net zo adembenemend als de Alpen.

Wat uitspringt op deze route is het Ribblehead Viaduct. Dit viaduct heeft maar liefst 24 bogen en draagt het spoor op maar liefst 32 meter hoogte. Prachtig uitzicht verzekerd!

De kust van Devon

Een andere interessante treinreis door Engeland is de route langs de kust van het graafschap Devon.

De spoorlijn is één van de oudste ter wereld en werd aangelegd omwille van de mijnindustrie in naburig Cornwall. Met de groei van de industrie en de economie van Engeland in de 19e eeuw kwam ook het (binnenlands) toerisme opzetten. Veel Londenaren namen daarom de trein naar de landelijke gebieden, zoals Devon, om aan de drukte van de stad te ontsnappen. En dat is tegenwoordig nog steeds het geval.

Wanneer je voor deze treinreis kiest, kom je langs de prachtige kust van Devon. Rondom de stad Exeter vind je mooie stranden en bijzondere, rode rotskliffen die meer doen denken aan de Méditerranée dan aan Engeland.

Ook kun je uitstappen voor het natuurgebied Dartmoor, een hogergelegen gebied in de regio. In Dartmoor National Park kun je onder andere wandel-, fiets- en paardrijtochten maken, zodat je de natuur goed kunt ontdekken.

Dus ben je klaar voor een alternatief voor je jaarlijkse strandvakantie? Zoek dan eens naar treinreizen in Engeland het ontdek hoe mooi ons buurland kan zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021