Excite

De beste treinreizen in Frankrijk

Wil je eens wat anders dan met de auto naar Frankrijk? Kies voor de trein! Lees snel door en vind de beste treinreizen door Frankrijk!

Loire-vallei

In het westen van Frankrijk, in de Loire-vallei, vind je een van de meest spectaculaire treinroutes van het land. Niet alleen komen er prachtige landschappen voorbij, maar het gebied staat ook bekend om zijn rijke historie en indrukwekkende architectuur.

Je rijdt onder andere door de stad Tours. Deze stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt onder andere de kathedraal van Tours, in naam van Saint Gatien, bewonderen. De kathedraal is opgericht in opvallend uitbundige gotische stijl, dus in elk hoekje vind je wel weer interessant detail. Heb je het niet zo met kerken? Dan kun je ook naar de botanische tuin - Jardin botanique - in Tours. Deze gemeentelijke tuin beslaat zo'n 5 hectare en heeft zowel een orangerie uit 1863 als een aantal kassen.

In de omgeving van Tours ligt een bijzonder kasteel. Het Château de Chenonceau is een van de meest bijzondere aangezien het kasteel over het water van de rivier de Cher is aangelegd. Bovendien kent het kasteel ook erg mooie tuinen. Ondanks dat het kasteel in privébezit is, is het het hele jaar geopend voor publiek.

Bourgondië

Een van de andere prachtige treinreizen in Frankrijk gaat door de Bourgondische streek. Deze streek ligt in het oosten van het land en Dijon, tevens het startpunt, is de historische hoofdstad van de regio.

In Dijon vind je onder andere het Palace des Ducs. Dit was de officiële woning van de Hertogen van Bourgondië. In die tijd was Bourgondië veel groter dan nu en reikte het zelfs tot in Nederland. Het paleis laat dan ook kenmerken door een overdaad van weelde en rijkdom. Iets dat een belangrijk propagandamiddel was voor de hertogen van oude.

Een andere interessante plaats waarlangs de treinroute trekt, is Auxerre. In het oog springt gelijk de gotische kathedraal van Saint Etienne. De bouw van deze kathedraal begon al in 1215, maar één van de twee torens is nog altijd niet afgebouwd. Opvallend zijn vooral de glas-in-loodramen in de kathedraal die dateren uit de 13e eeuw. Ook de crypte, stammend uit de 11e eeuw, kun je bekijken.

Ten slotte is daar nog Beaune. De stad en de regio er om heen staan bekend om de opvallend versierde daken van huizen. De kleurrijke leistenen dakpannen zijn een vrolijk gezicht in een al even mooi glooiend landschap. Rondom Beaune wordt ook veel wijn gemaakt. Dus als je dorst krijgt, ben je hier aan het goede adres.

Dit zijn slechts twee van de vele mooie treinreizen door Frankrijk. Hopelijk hebben ze je interesse opgewekt en ben je nu al bezig met het boeken van je treinkaartje. Veel plezier!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021