Excite

Trouwen op bekende balkon van Romeo en Julia

Romeo en Julia is het bekendste liefdesverhaal uit de geschiedenis. Het is geschreven door William Shakespeare. Eén van de meest bekende scènes uit het verhaal is de balkonscène. Romeo verklaart dan zijn eeuwige liefde aan Julia.

Het beroemde balkon uit dit verhaal zal worden verhuurd voor trouwpartijen. Het huis van Julia, ook wel het Casa Di Giulietta dat in de veertiende eeuw gemaakt is,ligt in de Italiaanse plaats Verona. Shakespeare is zelf nooit in Verona geweest. Toch is het personage Julia gekoppeld aan een echte vrouw die in Via Capello heeft gewoond. Op de binnenplaats is ook een beeld te vinden van de vrouw. Het is een echte toeristische trekpleister en mensen uit de hele wereld komen op het gebouw af om het bekende balkon te zien.

Volgens veel historici is het helemaal niet zeker dat dit de plek was waar Romeo en Julia elkaar kusten. Toch wil de gemeente van het huis het ‘het epicentrum van de liefde en romantiek’ te maken.

Daarom is het mogelijk om te trouwen op het bekende balkon. Het is vanaf april 2009 te huur. Hiervoor moet wel zo’n 1.000 euro worden neergelegd door de gegadigden.

Bekijk hier foto's van het beroemdste balkon ter wereld

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020