Excite

Tuinman Lodewijk fleurt Keukenhof op

  • © Getty Images
Het is al sinds jaar en dag één van de meest populaire bestemmingen voor dagjesmensen: de Keukenhof. En hoewel deze prachtige verzameling van bloemen nog steeds heel erg mooi is, kan een iets modernere uitstraling echt geen kwaad. Althans, dat vindt Lodewijk Hoekstra, bekend als de tuinman van Eigen Huis en Tuin. Hij wil de Keukenhof daarom flink vernieuwen.

Hoekstra is samen met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing initiatiefnemer van het project Dutch Green Inspiration Centre. Dat is een centrum dat bij de bloemententoonstelling wordt gebouwd en waar vanaf 2018 de vernieuwing van groen in Nederland wordt tentoongesteld. In totaal zal er ongeveer 40 tot 50 miljoen euro geïnvesteerd worden in het landgoed rondom de Keukenhof, waardoor het een nieuwer en moderner aangezicht krijgt.

Het Dutch Green Inspiration Centre wordt een permanente expositie met duurzaamheid, innovatie en natuur als centrale onderwerpen. Bovendien wordt hier antwoord gegeven op vragen rondom klimaatverandering, leefbaarheids in stedelijke omgevingen en het verlies van biodiversiteit. Als het aan Hoekstra ligt, dan speelt Nederland een leidende én vernieuwende rol in 'wereldwijd groen'. Iedereen kent de Keukenhof, maar daar mag nu best wel iets eens nieuws bij komen.

Nederland heeft volgens Hoekstra namelijk veel meer te bieden dan tulpen en molens. We zijn goed in agricultuur, sierteelt, watermanagement en design, maar presenteren dat nog niet altijd even goed. Verschillende organisaties hebben in ieder geval belangstelling voor de plannen en willen hier eventueel aan bijdragen. Zij zien het als een enorme kans voor de groene sector.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021