Excite

Zin in zon, zee en cultuur? Ga op vakantie naar Tunesië

Tunesie is een fascinerend land. Hoewel dit land de afgelopen tijd vooral in het nieuws was vanwege de instabiele politieke situatie, lijkt de rust weer enigszins teruggekeerd. Het is volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken weer mogelijk om Tunesië te bezoeken, mits je je aan de adviezen houdt die op de website staan van het ministerie. Je kunt misschien niet alle plaatsen bezoeken en je moet oppassen bij bijvoorbeeld demonstraties die mogelijk nog worden gehouden. Maar vind je dat geen probleem, dan is Tunesië een vakantieland dat veel verschillende facetten biedt.

Tunesië: een land voor strandliefhebbers en cultuurminnaars

Houd je van strand en zee, dan ben je zeker op je plaats in Tunesie. Het Noord-Afrikaanse land ligt aan de prachtige blauwe Middellandse Zee. Je vindt er zowel zandstranden als rotsachtige kusten. En of je nu een actieve of passieve strandbezoeker bent, de stranden van Tunesië bieden je allerlei mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk luieren op de stranden van het schiereiland Cap Bon. De zee rondom het eiland Djerba staat bekend om zijn goede surfmogelijkheden. Ook vind je in het noorden van Tunesië koraalriffen. Wanneer je de zee van dit bijzondere land eens onder water wilt verkennen dan kun je terecht bij diverse duikscholen.

Net zo boeiend als de prachtige kust van Tunesië zijn de cultuurschatten. Het land heeft archeologische opgravingen en ruïnes die nog uit de Romeinse tijd stammen zoals het Romeins amfitheater in El Djem. Of bezoek de eeuwenoude stad Carthago waar je nog veel bewijsstukken van de vroegere aanwezigheid van de Romeinen aantreft.

Wil je de huidige Tunesische cultuur proeven ga dan naar een medina. Dat woord staat voor de oude binnenstad. Je vindt deze bijvoorbeeld in Tunis en Sousse. In de smalle straatjes barst het van de winkeltjes. Ook vind je er soeks waar je ambachtslieden aan het werk kunt zien en je natuurlijk souvenirs kunt kopen.

Voordat je vertrekt naar Tunesië

Hoewel Tunesie een prachtig vakantieland is, is het wel verstandig om voordat je gaat eerst even het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Deze vind je op minbuza.nl. Via het tabblad 'Reizen en Landen' vind je een landenoverzicht waarin je Tunesië aantreft. Klik je daarop, dan kom je op een pagina met handige adressen van relevante ambassades en een link naar het reisadvies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021