Excite

Een goedkope strandvakantie; het kan in Turkije!

Ieder jaar gaan er steeds meer toeristen naar Turkije. De prachtige stranden en de gastvrije cultuur maken dat veel mensen terug blijven komen. Vooral zonliefhebbers zijn in Turkije op hun plek: het hele jaar door is er een zongarantie. Excursies zijn er talrijk voor mensen die graag wat meer zien dan strand en het zwembad.

Toeristische Turkije

De meest gangbare vakanties naar Turkije zijn strandvakanties. Dat is niet gek gezien het hoge aantal zonuren en de lage kosten van een fijne Turkse vakantie. De stranden in Turkije zijn breed en de bekende badplaatsen zoals Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris en Side zijn het hele jaar door geschikt voor zonliefhebbers.

Reisorganisaties en excursies

Vrijwel alle reisbureaus, online en offline, kunnen een vakantie naar Turkije voor je boeken. Vaak bieden reisorganisaties ter plaatse nog allerlei excursies aan, als je besluit mee te doen betaal je op locatie. Je hoeft dus niet meteen te boeken als je nog in Nederland bent. Over het algemeen zullen de soorten excursies per reisorganisatie niet veel verschillen. Voor Turkije is het echt een aanrader om het binnenland te bezoeken. De natuur en overblijfselen van oude beschavingen zijn zeer de moeite waard.

All inclusive of op eigen houtje?

Omdat Turkije geen duur land is, kun je vrij goedkoop een all inclusive vakantie boeken. Ideaal als je met de kinderen gaat of als je geen zin hebt om elke middag of avond een restaurant uit te zoeken. Je kunt lekker aan het zwembad blijven liggen en eten en drinken wanneer en hoeveel je er zelf zin in hebt. Als je wat avontuurlijk bent aangelegd, kun je ook prima elke avond uit eten gaan bij de locale horeca. De Turkse keuken is heerlijk en absoluut het proberen waard. Ook wat betreft de excursies geldt dat je zelf kunt bepalen in welke mate je het wil laten organiseren. Hoewel het wat lastig kan zijn om je te redden zonder de Turkse taal machtig te zijn, is Turkije een gastvrij en veilig land, ook voor avonturiers!

Op naar de zon!

Het is duidelijk waarom Turkije aan populariteit toeneemt. De mooie stranden, de brede keuze aan activiteiten en de vrijheid om zelf de vakantie in te vullen spreekt veel mensen aan. Of je nu alleen, met je relatie of met de hele familie op vakantie wil, Turkije biedt een prima verblijf voor iedereen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021