Excite

Turkije dé vakantiebestemming van 2015

  • © Getty Images
Turkije wordt dé vakantiebestemming voor 2015. Daarnaast zijn ook Spanje en Griekenland favoriete vakantiebestemmingen voor de zomer van 2015. Van de niet-Europese vakantiebestemmingen blijkt vooral Egypte komende zomer erg geliefd te zijn. Dat komt allemaal naar voren uit een onderzoek van D-reizen dat werd uitgevoerd onder 1837 respondenten.

Maar liefst 18 procent van de respondenten geeft aan dit jaar naar Turkije op vakantie te willen gaan. 17% kiest voor een vakantie in Spanje en zo'n 16 procent wil Griekenland bezoeken. Ongeveer 13 procent van de ondervraagde Nederlanders wil naar Egypte op vakantie.

Dat Nederlanders graag naar een bepaald land willen, betekent niet automatisch dat ze dat land ook daadwerkelijk bezoeken. Zo'n 45 procent heeft wél al geboekt en geeft aan dat ze inderdaad naar het door hun gekozen land zullen afreizen. 1 op de 5 Nederlanders bezoekt bovendien dit jaar precies hetzelfde adres als vorig jaar. Bijna 30 procent gaat wel naar hetzelfde land, maar bezoekt niet dezelfde plek.

Waarschijnlijk zal er in januari een piek zijn in het aantal vakantieboekingen voor de zomer van 2015. Een kwart van de Nederlanders reserveert dan al een plek voor de vakantie. Over het algemeen geven mensen aan minder lang te willen wachten dan vorig jaar, om toch zekerder te zijn van een plek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021