Excite

Turkije: het land waar vakantie dromen uitkomen!

Voordelig op vakantie, maar het liefst wel een beetje ver weg? Een vakantie naar Turkije kan een heel mooie optie zijn, waar je misschien nog wel niet aan gedacht had.

Als sinds jaar en dag is Turkije een enorm populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. De bevolking is gastvrij, vriendelijk en de prijzen zijn laag. Accommodaties zijn in de regel goed voor elkaar, al is het natuurlijk wel zaak om dit voordat je een reservering maakt al te bekijken.

Wie nergens omkijken naar willen hebben doet er goed aan een all inclusive vakantie te boeken. Vliegreis, hotel en eten en drinken in het hotel zijn gratis. Dat is nog eens onbezorgd op vakantie gaan.

Maar Turkije is natuurlijk niet alleen maar hotels en de bijbehorende stranden. Wie het binnenland ingaat ziet al snel dat hij de wereld van duizend en een nacht is binnengekomen. Je zult waarschijnlijk aangewezen zijn op een taxi, zorg dat de chauffeur de meter wel aanzet! Chauffeurs die willen onderhandelen zijn vaak duurder. De meter geeft dus duidelijkheid en is en stuk voordeliger.

Er is genoeg te doen en te zien. Bezoek bijvoorbeeld Ankara eens, hier kun je lokale markten bezoeken. Onderhandelen over de prijs is er een sport! Mocht je de stad Efeze bezoeken dan zul je zien dat men nog steeds bezig is met oude opgravingen. Zo kun je nu al een oude bibliotheek bezoeken en zijn er 2 Colosseums te zien. Vergelijk de prijzen goed voordat je reserveert en bedenk van te voren of je zelf voor je eten zorgt of toch liever all inclusive op reis gaat!

Afbeelding: Flickr account Kıvanç Niş

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020