Excite

Uitrusten in Rome: vind je hotel

Rome bezoek je onder andere vanwege het Vaticaan, het Colosseum, het Panteon, de Sint-Pietersbasiliek... of je komt er voor de sfeer, de fantastische winkels, terrasjes of de musea. Alhoewel je hotel niet de voornaamste reden is voor je bezoek, is het toch fijn als je voor een goede prijs heerlijk kunt slapen in deze mooie stad.

Omdat Rome niet altijd even goedkope accommodatie heeft, loont het om te weten waar de betaalbare opties verstopt zijn. Zo vind je hotels in lagere prijsklassen met name in de buurt rond Stazione Termini (Termini-station). Het is misschien niet de mooiste buurt, maar je krijgt er waar voor je geld.

Wil je slapen bij de belangrijkste bezienswaardigheden, dan kun je het beter proberen in de wijken rondom Piazza Navona en het Piazza de Popolo. Wel goed zoeken naar de beste aanbiedingen, anders ben je een flinke duit kwijt voor je kamer.

Ga je juist voor spotgoedkoop, dan is het een optie om vlak bij Rome te gaan kamperen. Er zijn namelijk meerdere campings rondom deze Italiaanse wereldstad te vinden. Kies bijvoorbeeld voor rust aan een meer en in een bos op Camping Tiber/Via Tiberina. Met de pendeldienst reis je in zowel hoog- als laagseizoen gemakkelijk naar hartje Rome.

Een laatste bespaaroptie is een hotel reserveren in de buurt van Rome, bijvoorbeels in kuststadje Ostia. Je hebt dan de rust (en de gunstige prijzen) van een kleine bestemming, met het bruisende Rome binnen handbereik.

Afbeelding: Flickr, -yury-

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020