Excite

Uniek: reizen naar Nieuw-Zeeland

Reizen naar Nieuw-Zeeland wordt steeds populairder. Steeds meer mensen overwegen een dergelijke trip. Niet alleen omdat het ver en onbekend is, maar ook omdat Nieuw-Zeeland een fantastisch land is voor het maken van rondreizen. Je vindt er veel natuur, kunt zelf je route uitkiezen en hebt de mogelijkheid om te overnachten waar je wilt. Of het nu is op een grote parkeerplaats of een heus kampeerterrein.

Juist omdat Nieuw-Zeeland zo’n groot land is, is het verstandig om voor je vertrekt een lijst te maken met de dingen die je wilt zien en doen. Zo voorkom je dat je later thuis merkt dat je iets gemist hebt, dat je wel graag wilde zien. Een paar plekken die je echt een keer moet hebben gezien? In ieder geval Auckland, de voormalige hoofdstad van het land. Hier kun je bijna voelen hoe het leven voor de hippies in de jaren ’60 geweest moet zijn.

Ook geweldig mooi is Tongariro National Park. Dit park is tegelijkertijd een van de oudste parken in Nieuw-Zeeland en het landschap in het park wordt onder meer gekenmerkt door drie vulkanen. Ook vind je hier veel meertjes en watervallen en kun je er in de winter zelfs skiën.

Tot slot is de huidige hoofdstad, Wellington, natuurlijk ook een toeristische trekpleister. Hier vind je volop musea, restaurants en theaters en kun je genieten van een gezellig ritje in de antieke kabeltram.

Afbeelding: Flickr account Matter = Energy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020