Excite

Uniek uitje: Nichtencircus Amsterdam

Het Nichtencircus zet deze week haar tenten op op Strand West in Amsterdam. Zij zijn gearriveerd door unieke shows, volledig gevuld door homoseksuele artiesten. Het is voor het eerst dat er in West-Europa een heus nichtencircus te zien is.

In totaal treden er ruim twintig artiesten op. Van operazangeressen tot acrobaten. Bovendien treedt één van de buitenlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival op. Extra spectaculair is de act van Jan Klaassen, die voor de gelegenheid uit de kast komt. Een ander bijzonder optreden wordt verzorgd door Dion. Deze illusionist werd derde tijdens het Wereldkampioenschap Magic in Stockholm. Na die prestatie is hij op tournee gegaan door Europa, maar hij is in Nederland nog bijna niet te zien geweest. Daar komt nu verandering in.

Natuurlijk zijn er ook acts van eigen bodem: zo komt uit Barneveld de 19-jarige ganzenhoeder Erik Morssinka. Hij laat zijn ganzen verschillende kunstjes doen. Bovendien worden de ganzen voor de gelegenheid omgetoverd tot ‘gay geese’.

Het Nichtencircus wordt gepresenteerd door Frits Huffnagel. Deze politicus vervult de rol van spreekstalmeester gedurende vier dagen met verve. Het nichtencircus is van 23 tot en met 26 september op Strand West in Amsterdam te zien. Kaartjes moet je vooraf reserveren en kosten €60,-. Per voorstelling zijn slechts 150 kaartjes verkrijgbaar. Voor de optredens wordt een nichtendiner gehouden. Daar kun je je apart voor opgeven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker On1stSite

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020