Excite

Uniek vakantieleven in Luxemburg

Een aanrader tijdens een bezoek aan Luxemburg is een citytrip naar de gelijknamige hoofdstad. Dit is een oude verdedigingsstad die werd gebouwd op een steile rots, wat het gelijk iets unieks geeft. Omdat er veel culturen samenkomen in Luxemburg, vind je in de hoofdstad een culinair aanbod met internationale uitstraling. Verschillende keukens hebben zelfs een Michelin-ster – of meerdere.

Behalve heerlijk en divers eten kun je in de stad Luxemburg diverse musea en bezienswaardigheden bezoeken. Zo is er Place de la Constitution, vanwaar je een prachtig uitzicht op het dal van de Petrusse en de kathedraal hebt. Ook is er een prachtige kathedraal te bewonderen, de van oorsprong zeventiende-eeuwse Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg.

Een andere leuke bestemming in Luxemburg is Beaufort, te vinden in het midden van de vallei van de Hallerbach. In Beaufort staat een ruïne van een twaalfde-eeuwse burcht en een kasteel uit de renaissance. Tijdens een verblijf in Beaufort kun je ook naar de nabijgelegen dorpen Haller en Waldbillig.

In het prachtige Mullerthal zijn ook diverse plaatsen te vinden, waaronder het gelijknamige dorp Mullerthal. Dit dorp heeft nog geen honderd inwoners, en biedt de rust en sfeer van vroeger. Het staat met name bekend om zijn grillige rotspartijen en de overblijfselen van het legendarische kasteel van Heringen. Er is ook een kunstmatige waterval, de Schiessentümpel, overspannen door de brug Pont des Touristes.

Hoe klein het land ook is; Luxemburg kent nog veel meer fascinerende dorpen en plaatsen. Geniet van een unieke vakantie in dit bijzondere land en bezoek de prachtige natuurgebieden die er te vinden zijn.

Afbeelding: Flickr, Ben

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020