Excite

Vakantie? Denk pas aan fun na vaccinatie!

Je gaat heerlijk op vakantie. Je koffers zijn al gepakt en het reisvirus stroomt door je aderen. Dit jaar heb je besloten de wereld buiten Europa te gaan verkennen. Heel mooi natuurlijk, maar niet zo leuk is het als je met een ander soort virus weer thuis komt. Wat te denken van Hepatitis en DTP? Er is maar een manier om zeker te weten dat je dit kunt voorkomen. Laat jezelf vaccineren voordat je op vakantie gaat!

Vaccinaties in soorten en maten

De vaccinatie die je nodig hebt hangt af van het land waar je heen reist. Als je bijvoorbeeld naar Barbados gaat, kun je inentingen halen tegen dengue en gele koorts. Maar stap je in het vliegtuig naar Egypte, dan moet je je onder andere beschermen tegen hepatitis A en B, rabiës en buiktyfus. Voor Burundi moet je juist weer denken aan cholera en DTP. En in Algerije heersen tuberculose en malaria.

Waar laat je je vaccineren?

Er zijn verschillende plaatsen waar je je goed kan laten vaccineren. Bijvoorbeeld bij de GGD, die altijd wel ergens bij je in de buurt is. Maar er zijn ook ander plaatsen om de inentingen te halen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Meditel. En wie haast heeft kan altijd bij de KLM travel- clinic aankloppen, die naast vaccinaties een persoonlijk reisadvies geeft.

Is je vaccinatie verzekerd of niet?

De meeste verzekeraars vergoeden je reisvaccinatie, maar dan wel in de aanvullende polissen. Dit betekent dat een basisverzekering alleen niet voldoende is. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor je op weg gaat om na te gaan of je verzekerd bent voor de vaccinatie die je nodig hebt. Als je ruim van te voren weet dat je een verre reis gaat ondernemen, kan je natuurlijk altijd nog van aanvullend zorgpakket wisselen.

Reis- en vaccinatieadviezen per bestemming

Voor de meest actuele reizigersinformatie kun je altijd even op de site van lcr.nl kijken. Op deze site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kun je heel makkelijk zien of er nieuwe ziektes zijn uitgebroken en wat de adviezen zijn per land!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021