Excite

Vakantie: zie Amerika met een rondreis

Vakantie Amerika rondreis

De beste manier om Amerika te bekijken tijdens je vakantie is door een rondreis te maken. Het hele land is er volledig op ingesteld: een auto huren is helemaal niet duur, er zijn motels langs de kant van de weg en binnenlandse vluchten zijn ook betaalbaar. Er zijn veel kant en klare routes en je kunt ook een groepsrondreis doen. Ook kun je zelf een reis plannen.

Zelf je rondreis plannen

Het is heel belangrijk om goed na te gaan hoe het zit met de afstanden in Amerika. Ook moet je bedenken hoeveel tijd je overal nodig hebt. Wanneer je zelf een rondreis plant, denk er dus aan dat je vaak uren aan het rijden bent om bij een volgende bestemming te komen. Ook zijn er veel plaatsen die je beter een paar dagen kunt bezoeken. Denk aan grote steden of natuurparken. Houd er ook rekening mee dat sommige overnachtingsmogelijkheden al snel volgeboekt zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor accommodaties in Yosemite National Park en bij de Grand Canyon. Kijk ook hoe het zit met de periode waarin je reist: in de lente kan er nog sneeuw liggen en dan zijn sommige wegen niet toegankelijk.

Georganiseerde groepsreis

Een georganiseerde groepsreis is vaak minder chaotisch. De route is vooraf al bepaald en je hoeft niet zelf te rijden. Toch is het aanbod hier ook erg verschillend. Sommige aanbieders hebben een enorm druk programma, waarbij je niet de tijd krijgt op mooie plaatsen. Een goede aanrader voor rondreizen in Amerika is reisorganisatie Djoser. De groepen zijn niet groot en je hebt op de grote, bekende plekken vaak meerdere dagen de tijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021