Excite

Genoeg van de regen? Boek een vakantie naar de Bahamas en ga all inclusive!

Met een beetje sparen moet het lukken: een vakantie naar een klein paradijsje. Met een ruime keuze uit all inclusive vliegvakanties is een vakantie naar de Bahamas een uitschieter. All inclusive vakanties zijn overigens niet alleen voor gepensioneerden, want zeg nou zelf; relaxen is voor alle leeftijden.

De bahamas? Wat is dat?

Dit kleine paradijsje is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Bahamas liggen ten zuiden van Florida en ten noorden van Cuba.

De hoofdstad en tevens grootste stad in de archipel is Nassau. Voorheen heette de stad Charles Town, maar nadat deze was verwoest door de Spanjaarden in 1684 werd de stad herbouwd onder de naam Nassau ter ere van Willem van Oranje. De Bahamas behoorden toentertijd namelijk tot het Britse rijk, waar Willem van Oranje koning van was. Ja, zelfs in de Bahamas zijn Nederlandse roots te vinden.

De bevolking van in de Bahamas bestaat uit een mix van etnische groepen, van zowel Europese als Afrikaanse afkomst. De voertaal van het land is Engels. Niet zo raar aangezien de eilandengroep lange tijd tot het Britse rijk behoorde. En wel zo handig voor je vakantie natuurlijk.

Bezienswaardigheden

Je gaat natuurlijk niet naar de Bahamas om de hele dag binnen te zitten. Met het tropische klimaat en de prachtig witte stranden heb je amper iets nodig. Neem een duik in de azuurblauwe zee en je vergeet gelijk al je zorgen.

Heb je even genoeg van het strand? Trek dan Nassau in. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Rawson Square. Hier vind je historische overheidsgebouwen. Ook heb je vanaf het plein een goed uitzicht op de haven met alle cruiseschepen. Indrukwekkend. In het midden van het plein staat een standbeeld van Sir Milo Butler. Butler was de eerste Gouverneur-Generaal van de Bahamas van 1973 tot 1979. Het plein zelf is overigens vernoemd naar Gouveneur Rawson die leefde in laat 19e eeuw.

Heb je altijd al willen duiken? Ook dat kan op je vakantie in de Bahamas. Met de enorm heldere zee altijd in de buurt, kun je je geluk niet op. Op je duiktocht kun je onder andere de zogenaamde blauwe grotten bekijken, de koraalriffen afzwemmen op zoek naar tropische vissen, of scheepswrakken uit vergane tijden nader inspecteren. Voor de echte durfal zijn er ook de 'shark watches'.

En dan, wanneer de dag ten einde komt, kun je lekker onderuit hangen in je all inclusive hotel. Je zorgen maken om te koken hoeft niet, want vrijwel alle resorts en hotels hebben een uitermate goede keuken, waar de chefs de meest heerlijke lokale gerechten voor je klaarmaken. En dan maar lekker slapen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020