Excite

Vakantie China: kan dat goedkoop?

Vakantie China: goedkoop?

Bij een vakantie naar China denken we niet meteen aan goedkoop. Voor een retour Schiphol - Hongkong betaal je al snel rond de achthonderd euro. En veel tickets zijn zelfs nog duurder. Naar China reizen is dan ook vrij prijzig, maar het land zelf kan erg goedkoop zijn!

Goedkoop eten

In de grote steden van China is het eten nog enigszins prijzig, maar wanneer je naar andere plekken reist zul je zien dat je voor een maaltijd weinig geld kwijt bent. Soms is het omgerekend maar een paar euro voor een maaltijd inclusief drinken. En zelfs in de grote steden kun je enigszins goedkoop eten. Let goed op waar je heen gaat en dit kan je heel erg in de prijs schelen. Wanneer je naar de markt gaat, die toch wel in iedere stad te vinden is, kun je hapjes eten voor een lage prijs. Kijk wel altijd goed waar de locals eten. Wanneer er geen locals bij een stand komen kun je er zelf beter ook niets halen.

Goedkoop overnachten

In China kun je ook veel goedkope overnachtingsmogelijkheden vinden. Hotels zijn er in verhouding veel goedkoper dan in Europa, zeker wanneer je buiten de grote steden zit. Het kan zelfs nog goedkoper: overnacht bij mensen thuis. Dit kan bijvoorbeeld door je aan te melden op de website couchsurfing.com. Je slaapt dan bij iemand op de bank en moet er in ruil vaak een dineetje of iets uit je eigen land voor geven als bedankje. Het is een leuke manier om de lokale bevolking te leren kennen tijdens een vakantie in China.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020