Excite

Vakantie Egypte: hoe zit het met het reisadvies?

Vakantie Egypte: Reisadvies?

Egypte is veel in het nieuws geweest toen er demonstraties plaatsvonden. Het was allemaal erg heftig en de overheid gaf dan ook een negatief reisadvies voor Egypte. Dit deden ze ondanks dat het bij de kust nog steeds rustig was. Veel mensen moesten terug naar huis of zijn nooit in Egypte geweest.

Reisadvies in april

De rust is weer een heel eind teruggekeerd toen Mubarak aftrad. In andere landen in het Midden-Oosten is het nog steeds een zooi en wordt er veel gedemonstreerd. Vooral in Libië gaat het er hard aan toe. In Egypte is het echter dus weer rustig en toeristen kunnen weer naar Egypte reizen. Wel moet je er rekening mee houden dat het leger en de politie nadrukkelijk aanwezig zijn op de straten. Dit om eventuele problemen te voorkomen. Het is niet toegestaan de politie of het leger te filmen of fotograferen. Doe dit dus ook zeker niet!

Avondklok

Tijdens de demonstraties in januari is er een avondklok ingesteld. Deze avondklok is nog steeds van toepassing in Caïro, Suez en Alexandrië. Als toerist doe je er goed aan om je hier aan te houden, vooral omdat het in de avonden toch nog wel erg gevaarlijk kan zijn.

Houd de media in de gaten

Het is heel verstandig om de media in de gaten te houden. Het kan altijd opnieuw uit de hand lopen in Egypte. Dus let goed op wat er wordt gezegd en geschreven. Wees op je hoede en bij twijfel kun je beter nog niet boeken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021