Excite

Vakantie Egypte: veilig genieten aan dumpingprijzen

De voorbije weken kreeg de toeristische sector van Egypte rake klappen te incasseren. Als gevolg van de politiek erg ontvlambare situatie, keerden de toeristen dit indrukwekkende land massaal de rug toe. Ten onrechte, want in de populaire toeristische vakantiebestemmingen kwam de veiligheid van de toeristen nooit in gevaar.

Bezettingsgraad van amper tien procent

Hoe erg het met de toeristische sector van Egypte wel is gesteld, wordt geïllustreerd door het feit dat in topbestemmingen als Sharm El Sheikh en Hurghada de hotels een bezettingsgraad van amper tien procent lieten optekenen. Dit betekent concreet dat men er de voorbije maand amper iets meer dan tweehonderdduizend toeristen, of een fractie van de ruim 1,2 miljoen die men er normaal deze tijd van het jaar mag begroeten.

Vijsterrenhotel voor... 14 euro per nacht

Elke medaille heeft een keerzijde, en  dat is hier zeker niet anders. Betekent de jongste gang van zaken een ware ramp voor de toeristische sector van Egypte, dan kunnen we nu met volle teugen genieten van een vakantie in Egypte, veilig en voordeliger dan nooit. Egyptische tophotels in Sharm El Sheikh en Hurghada draaien vandaag nog steeds ver onder hun niveau. Ze proberen de toeristen nu opnieuw te lokken met dumpingprijzen. Dat heeft voor deze toeristen alleen maar positieve gevolgen. Deze kunnen nu volop en veilig genieten van alle toeristische troeven die het land van de farao's te bieden heeft voor amper... veertien (14) euro per nacht in een vijfsterrenhotel. Zeker niet twijfelen, en beslist nu boeken, die droomvakantie naar Egypte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020