Excite

Vakantie in Bali: waar let je op?

Een vakantie naar Bali is er waarschijnlijk niet eentje die je elk jaar maakt. Daarom is het handig om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat je zeker weet dat je het maximale haalt uit je tijd daar. Dat begint natuurlijk met het boeken van een goede vlucht: Bali ligt op vrij grote afstand en als je maar een week of twee hebt, kun je het beste gaan voor goede vliegtuigstoelen. Dan ben je fit en uitgerust als je aankomt.

Ook het maken van een lijstje met bezienswaardigheden die je écht wilt zien is geen overbodige luxe. Op Bali is van alles te zien. Denk bijvoorbeeld aan tempels, de leuke kleine dorpjes, Ubud, Puela Serangan, het mooie landschap en Nationaal Park Bali. Als je denkt dat je geen tijd hebt om alle tempels te bekijken – wat waarschijnlijk ook zo is, aangezien er talloze te vinden zijn op het eiland – zet dan tenminste de Apentempel en de tempel van Tanah Lot op je lijstje. Dat zijn de meest bekende en meest opvallende tempels van Bali.

Tot slot is het handig om je een beetje in de cultuur van de Balinezen te verdiepen. Hoewel het heel beleefde mensen zijn, is het voor hen natuurlijk ook prettig om te weten dat je de moeite neemt om hen te leren kennen. Leer wat woordjes, neem een woordenboekje mee en huur gerust eens een gids in tijdens je tocht!

Afbeelding: Flickr account tropicaLiving

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019