Excite

Vakantie in de Provence

De Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk en heeft dan ook een ideaal klimaat. In het oosten grenst de Provence aan Italië, in het zuiden aan de Middellandse Zee en in het westen aan de Rhône. De Baronnies en de Alpen vind je aan de westzijde. Vanuit de Provence kun je dus ook talloze uitstapjes maken, al blijft de Provence zelf een pareltje.

Het landschap van de Provence is zeer veelzijdig. Natuurlijk kent iedereen de uitgestrekte lavendel- en zonnebloemvelden, de wijngaarden en de beboste heuvels. Net zo mooi zijn de okerkleurige rotsen en, midden in al dit moois, gezellige dorpjes met middeleeuwse bouwwerken. Verder vind je in de Provence verrassend genoeg ook verschillende moderne steden waar je heerlijk kunt winkelen en dineren.

Met een eigen auto of huurauto kun je uitgebreid heel de Provence verkennen. Ook uitgebreide fiets- en wandeltochten zijn mogelijk, bijvoorbeeld van plaats naar plaats. Het openbaar vervoer is in de Provence uitstekend geregeld; dankzij de uitgebreide busverbindingen tussen zelfs de kleinste dorpen kun je ook zonder eigen vervoer overal komen.

In de maanden juli en augustus wordt het flink warm in de Provence: maar liefst 28 graden gemiddeld. Als je de mogelijkheid hebt, kun je daarom het beste net buiten deze maanden de Provence bezoeken. De Provence heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en zachte winters. In de lente en vlak na de zomer is het er ook aangenaam. Bovendien zijn de hotels dan goedkoper en de steden en dorpjes rustiger. Zo kun je beter van de Provence genieten!

Afbeelding: Flickr, Fabrice Terrasson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020