Excite

Vakantie in de Provence

De betovering van de prachtige Provence in Frankrijk is vele bezoekers en vakantiegangers aan deze streek bekend. Het boeiende landschap, de kleuren, de geuren, de zon, de bossen en de zee - het zijn de vele ingrediënten die de Provence zo’n mooie regio maken. Bijna iedereen die voor het eerst de Provence bezoekt, is blijvend enthousiast.

In het gebied tussen Bandol en Toulon in de kuststrook van de Provence zijn een aantal appartementen en woningen in oorspronkelijke visserdorpjes. Het hele gebied kenmerkt zich door de vriendelijke bevolking, geen overmatige drukte (er zijn weinig campings) en het nog relatief kleine aandeel buitenlanders. Je voelt je hier helemaal in Frankrijk.

Er is veel te beleven van historische stadjes, stranden, musea, markten, wandelgebieden, fietsmogelijkheden en heerlijke restaurantjes. De Vaucluse is een deelgebied van de Provence, ten oosten van de stad Avignon. Hier vind je een fraai landschap met veel oude steden, rivieren en heuvels.

Voor een vakantiehuis in de Provence kun je terecht bij onder andere Interhome, Optimaal Vila en Vacanse Select. Het aanbod is groot en varieert van simpele appartementen tot villa’s met een privé zwembad. Gemiddeld heb je een mooi vakantiehuis met zwembad voor circa 250 euro per week. Afhankelijk van de locatie, de periode en de luxe, kan dit bedrag ook lager of hoger zijn. Kamperen is goedkoper, maar daar moet je wel zin in hebben.

Op bijvoorbeeld hotels.com staat een overzicht van de hotels in de Provence. Hier kun je tevens lastminutes boeken. Over het algemeen zijn de prijzen van de hotels in de Provence relatief duur, maar met een lastminute kun je in een hotel verblijven vanaf circa 50 euro per persoon per nacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Toprural

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020