Excite

Ga op vakantie in Egypte: cultuur en ontspanning

Ga op vakantie in Egypte. Dit land heeft veel bekende bezienswaardigheden en mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Ontdek ook hoe mooi Egypte kan zijn!

Caïro

Nu het weer relatief rustig is in Egypte, kun je prima naar Caïro reizen. Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Er zijn gezellige markten, talloze musea die je kunt bekijken en je kunt natuurlijk ook ergens een hapje eten.

Piramides

Vlakbij Caïro heb je de wereldberoemde piramides. Deze moet je toch wel gezien hebben wanneer je naar Egypte gaat. Ook de bekende Sphinx is echt de moeite waard. Je zult diep onder de indruk zijn als je ziet hoe deze imposante bouwwerken nog steeds rechtop staan. Het kan leuk zijn om hier een rondleiding te krijgen van een gids, die alles kan vertellen over de piramides.

Nijlcruise

Het is ook leuk en ontspannend om een Nijlcruise te maken. Je gaat dan met een cruiseschip over de Nijl en stopt onderweg op bekende plekken om de cultuur van het land echt te proeven. Wil je wel de Nijl op, maar liever niet met een cruise? Dan kun je ook kiezen voor een tocht op een zeilboot. Pas wel op: je kunt niet zwemmen in de Nijl!

Badplaatsen

De kustplaatsen van Egypte bieden je alle rust en vrijheid. Ga lekker zonnebaden of kies ervoor om te gaan duiken of snorkelen. De onderwaterwereld in Egypte wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Er zijn veel gekleurde vissen en als je geluk hebt, zie je zelfs een schildpad of een haai. Er worden ook veel duikcursussen gegeven in Egypte voor een zeer schappelijke prijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020