Excite

Vakantie in het prachtige Normandië

Normandië is een regio in Noordwest Frankrijk. Het is één van Frankrijks best bezochte regio’s. De streek heeft een prachtige natuur, pittoreske dorpjes en een heerlijke keuken. Normandië staat bekend als producent van camembert, appels en dranken als calvados en cider.

Eén van de meest indrukwekkende omgevingen van Normandië is Suisse Normande. Suisse Normande heeft haar naam te danken aan het bosrijke en heuvelachtige landschap, doorkruist met vele riviertjes. Diepe valleien met steile rotswanden en een ruig landschap zorgen voor een indrukwekkende omgeving. In de regio Suisse Normande geniet je van een vakantie in een bijzonder groen landschap en in de frisse lucht.

In dit deel van Normandië vind je verder veel pittoreske dorpjes, waaronder langs rivier de Orne. Deze rivier is een paradijs voor watersportliefhebbers. Sportievelingen ontdekken per kajak of per kano de omgeving van de Orne. Andere activiteiten die worden gedaan in Suisse Normande zijn paardrijden, mountainbiken, wandelen en klimmen.

Nog een ontzettend mooie bestemmingen in Normandië is de Mont Saint Michel. Dit is een rotsachtig eilandje in de zee. Het ligt circa een kilometer uit de kust, vlakbij de plaats Avranches. Het eiland strekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Tot slot is een bezoek aan de bekende D-day stranden iets wat niet mag ontbreken in je vakantie in Normandië.

Op onder andere regionormandie.nl vind je meer informatie over de bezienswaardigheden van Normandië. In Normandië heb je campings en vooral veel vakantiehuizen en villa’s. Onder andere Casamundo, Belvilla en Euro Relais hebben een groot aanbod aan prachtige vakantievilla’s in Normandië.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jerem Y

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020