Excite

Vakantie in Italië blijft de moeite waard

Veel mensen kiezen ervoor om hun vakantie op een rustige bestemming door te brengen. Dan krijgen ze tenminste echt de kans om bij te komen. Daarnaast is het belangrijk een vakantie een klein beetje betaalbaar te maken. Landen als Italië lijken dan al snel af te vallen; die zijn druk en duur. Of valt dat best mee?

Voor veel mensen is Italië inmiddels een (te) dure vakantiebestemming geworden. Het aantal Britten dat die kant op gaat, is dan ook met maar liefst 30% gedaald. Dit ligt niet alleen aan de kosten in het land zelf, maar ook aan de economische crisis en de slechte verhouding van de euro en de pond.

Toch is het niet zo dat een vakantie in Italië niet meer de moeite waard is. Zeker niet als je niet speciaal naar Italië wilt vanwege de luxe hotels en zwembaden, maar juist vanwege de natuur, cultuur, prachtige landschappen, geweldige historische bezienswaardigheden, enzovoorts.

Ook als je met de auto door Italië reist, of ergens op het platteland verblijft, kun je een enorm vol programma opzetten, zonder hier veel geld aan uit te geven. En wat dacht je van een duur restaurant verruilen voor een avond eten bij de boer, van het eten dat die dag van het land is gehaald?

Daarnaast kan het lonen om toch de aanbiedingen in de gaten te houden. Touroperators hebben inmiddels door dat mensen minder vaak naar Italië gaan, vanwege de kosten. Daarom spelen ze daar met kortingen handig op in, waar jij weer van kunt profiteren!

Afbeelding: Flickr account stevehdc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021