Excite

Vakantie in Tsjechië: heel voordelig

Een voordelige vakantie, maar niet direct om de hoek. Met wat minder geld kun je toch je vakantie vieren in een ander Europees land, namelijk in Tsjechië. Omdat de koers van de Tsjechische munteenheid voor ons heel gunstig is, is het leven er relatief goedkoop . De dagelijkse boodschappen, uit eten, een excursie of een bezoek aan een museum – voor onze begrippen kost het bijna niks.

Het ligt er natuurlijk aan waar in Tsjechië je bent, maar over het algemeen is een vakantie in het land heel voordelig. Voordeliger dan in andere Europese vakantielanden. Praag en dan met name de toeristische gebieden van de stad is wat duurder, maar in de meer kleine en rustige stadjes en dorpen van Tsjechië is alles relatief goedkoop.

Bij Belvilla kun je al een vakantiebungalow in Tsjechië huren vanaf 4 euro per nacht. Bohemia Travel is daarnaast een reisspecialist in vakanties naar Tsjechië. Hier kun je alles huren van appartementen tot landhuizen. Vanaf 250 euro heb je al een leuk vakantiehuis voor een hele week, met zwembad. Op de website van Bohemia kun je aangeven of je een huis zoekt aan het water of alleen met zwembad, met een sauna of een tennisbaan, enzovoorts.

Hotels kosten ook niet veel in Tsjechië, zelfs niet in het bruisende Praag. Je hebt een prima hotel in Praag vanaf circa 30 euro per nacht. Zo verblijf je in het viersterrenhotel Hotel Ceasar Palace, midden in het prachtige historische centrum van Praag, vanaf 32 euro per persoon per nacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Lyn Gately

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020