Excite

Vakantie in vliegend hotel?

De Franse ontwerper Jean-Marie Massaud heeft zijn tanden gezet in een bijzonder project: een vliegend hotel dat wel wat weg heeft van een drijvende wolk. Het hotel werd ontwikkeld in samenwerking met ONERA, het Franse onderzoeksinstituut dat zich richt op luchtvaart, en biedt ruimte aan zo’n 40 gasten.

Het luchtvaartuig heeft de vorm van een walvis en een actieradius van 5000 kilometer. De Manned Cloud, zoals het voertuig genoemd wordt, kan tot 170 kilometer per uur vliegen, maar zal meestal een snelheid van ongeveer 130 kilometer per uur aanhouden. Gasten kunnen zich onder meer vermaken in het restaurant, de bibliotheek, de fitnessruimte of de spa. Ook is het de bedoeling dat er een speciaal zonnedek komt, waar gasten heerlijk kunnen ontspannen.

Er zijn 15 bemanningsleden aan boord die mensen een volledig nieuwe reiservaring geven, zonder een spoor achter te laten. Tijdloosheid wordt gecombineerd met lichtheid en tijdens de reis wordt de nadruk gelegd op de schoonheid van de wereld, zonder hier op wat voor manier dan ook inbreuk op te maken. Sterker nog; de Manned Cloud is dankzij aandrijving via een bepaald soort gas ook nog helemaal groen.

Het zal nog wel even duren voor het hotel daadwerkelijk open staat voor publiek. Eerdere ervaringen met luchtschepen zijn niet altijd even goed verlopen en er zal dus uitgebreid getest moeten worden. Naar verwachting opent de eerste Manned Cloud dan ook pas in Manned Cloud haar deuren voor de eerste 40 passagiers.Afbeelding: Flickr account sfslim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019