Excite

Haal het maximale uit je vakantie op Kreta!

Als de ultieme vakantie voor jou bestaat uit alleen maar op het strand liggen, dan maakt het eigenlijk niet uit waar je bent. Als je graag ook wat bekijkt en ook echt ervaart dat je in het buitenland bent, dan is het handig je een beetje in te lezen. Wij geven je hier in ieder geval de informatie die je helpt om van je vakantie op Kreta een topvakantie te maken.

Kreta: het favoriete eiland van de goden

Je bent niet de eerste die een vakantie op Kreta wil houden; volgens de mythologische verhalen was het ook al het favoriete eiland van de goden. Logisch, want de zuidelijke ligging zorgt voor een prachtige natuur én temperatuur. Daarnaast heb je hier veel mooie en rustige stranden, gezellige havens en schilderachtige dorpjes. Met een kustlengte van 1000 kilometer is er altijd wel een plekje te vinden dat mooier is dan alle plekjes die je eerder zag.

Kreta heeft 600.000 'vaste' inwoners, maar tijdens de zomermaanden kan dat aantal bijna verdubbelen. Toeristen en Grieken uit andere delen van het land komen hier graag. Toch maakt dat het eiland niet vol; het blijkt steeds weer groot genoeg voor de enorme toestroom.

Veel activiteiten

Kreta is een heel veelzijdig eiland. Als je het leuk vindt om dingen te ondernemen, dan kun je hier je hart ophalen. De zee brengt vermaak in de vorm van duiken, snorkelen, surfen, parasailing en varen. Wie van kamperen of fietsen houdt, kan de bergen in. En ben je gek op wandelen? Dan moet je tenminste één keer de Samariakloof gelopen hebben. Een pittige wandeling, maar zeker uitdagend.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021