Excite

Vakantie Luxemburg klein Zwitserland zo dichtbij

Luxemburg heeft alles wat het grote Zwitserland de toeristen te bieden heeft, maar dan in zakdoekformaat. Een vakantie in Luxemburg (het klein Zwitserland) van de benelux, is vooral aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en rustzoekers. Fans van een kampeervakantie vinden er hun gading op de perfect uitgeruste campings. Een verblijf in een comfortabel hotel of vakantiepark in iedere prijsklasse, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Toeristische trekpleisters zijn ongetwijfeld Echternach, Clervoux, Vianden, Diekirch, Ettelbruck, Beidorf, Consdorf en Grevenmacher.

Naar Schengen, geboorteplaats van eengemaakt Europa

Een andere topbestemming is Schengen, een piepklein dorpje op de grens van Luxemburg met Frankrijk en Duitsland. Hier werd 25 jaar geleden het verdrag van het Europa zonder grenzen ondertekend. Dit mini- dorpje ligt in het dal van de Moezel met berghellingen vol druiven. Het Schengenverdrag werd hier ondertekend op de Moezel, aan boord van de Marie-Astrid. Er werd een nieuwe versie van deze boot gebouwd. Een tochtje op de Moezel met deze Marie-Astrid is een must. Toeristen zoeken in Schengen niet alleen rust. Ze willen er ook meer vernemen over het Schengenverdrag. In hartje Schengen werd dan ook een documentatiecentrum uitgebouwd.

Indrukwekkend kasteel, trots van Schengen

Naast dit documentatiecentrum met de bronzen symbolen van alle Schengen- landen, is het kasteel de grootste trots van Schengen. Dit kasteel werd in de negentiende eeuw heropgebouwd met stenen van het vorige slot uit de 13de eeuw. Enkel de oorspronkelijke toren bleef intact. In naburige dorpen als Grevenmacher wachten de vele wijngaarden en wijnkelders, waar men naar hartenlust kan proeven van de vele kwaliteitswijnen die deze regio voortbrengt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020