Excite

Op vakantie in Marokko, land met veel mogelijkheden

Wie in de herfst nog even op vakantie wil, moet zeker naar een vakantie in Marokko kijken. Het land biedt veel mogelijkheden om de vakantie te boeken die je zoekt. Of het nu cultuur is, outdoor en natuur of gewoon een strandvakantie. Marokko heeft het en alles is ook nog uitstekend te combineren.

Vind wat je zoekt in Marokko

Op slechts vier uur vliegen van Schiphol ligt Marrakech. Een stad die een mooi begin van een vakantie op maat kan zijn. Wie gaat voor cultuur en geschiedenis, kan rondreizen langs de koningssteden met hun medina's en soeks. Voor wie natuur prachtig vindt, heeft Marokko de woestijnen en het Atlasgebergte en met Agadir heeft het land een badplaats met allure.

Winkelen in de medina

Marrakech zelf heeft een prachtig plein, met een schitterende moskee. De medina begint daar ook. De winkels zijn heel gevarieerd. Probeer eens om met een gids je eigen maaltijd samen te stellen, bij de diverse soeks te kopen en die ook zelf te bereiden.

Meknes ligt op anderhalf uur rijden en heeft de mooiste stadsmuren van alle steden in Marokko. De medina van Meknes staat bekend om zijn vele slagerijen waar men trots de schapenkoppen en stierenballen etaleert.

De medina van Fes is de meest oorspronkelijke en bewoonde van de hele Arabische wereld. Ze bestaat uit meer dan 9.000 straatjes en steegjes. Een gids is dus aan te bevelen. Die pik je zo op bij de stadspoorten. De gidsen met de witte djellaba's zijn het hoogst in de hiërarchie. In Fes moet je beslist de leerlooierijen bezoeken, waar het leer op traditionele wijze geverfd wordt.

Op pad in bergen of woestijn

Wie meer van outdoor vakantie houdt, kan een driedaagse wandeltocht maken door het Atlasgebergte. Je bezoekt de traditionele bergdorpen waar je het Marokko ziet zoals het echt is. Je kunt de tocht combineren met de beklimming van de Djebel Toubkal. De hoogste berg in Marokko met ruim 4.200 meter. Betoverende uitzichten zijn gegarandeerd.

Wie het wat lager zoekt, kan diverse rondreizen door de woestijn maken. Waan je de voorste in de karavaan en reis naar diverse oases.

Strand en zee in Marokko

Als slot van je vakantie of als hoofddoel. Badplaats Agadir heeft alles wat een strandvakantie zo leuk maakt. Leuke boulevards, prachtige zandstranden, winkeltjes, bars, cafés en restaurants.

Kortom, je vakantie in Marokko kun je op maat samenstellen.

Marokko is veelzijdig

Wat je op vakantie in Marokko ook zoekt, je kunt het er altijd vinden. En dat alles op slechts vier uur vliegen. Je bevindt je echt in een andere cultuur en samenleving. maar wel met alles wat je van een vakantieland mag verwachten. Er zijn diverse aanbieders die goedkope reizen aanbieden met diverse mogelijkheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021