Excite

Vier je vakantie op Mauritius

Tropische temperaturen, witte stranden, palmbomen; een vakantie op Mauritius stelt je zeker niet teleur. Dit eiland in de Indische Oceaan ligt ongeveer 1.800 kilometer ten oosten van Afrika en dat betekent dat je qua temperaturen en natuurschoon goed zit. Maar er is meer dat je naar dit prachtige eiland kan trekken.

Nederlandse kolonie

In de 16e eeuw werd Mauritius voor het eerst officieel ontdekt door de Portugezen. Even later werd het gekoloniseerd door de Nederlanders. Die vestigden zich er - in tegenstelling tot de Portugezen - wel en gebruikten het tot het einde van de 17e eeuw, toen het eiland getroffen werd door een zware orkaan. Daarna kwam het eiland nog in handen van de Fransen en de Britten en inmiddels is het onafhankelijk. Als je op vakantie gaat naar Mauritius, dan zie je deze invloeden nog terug, bijvoorbeeld in de godsdienst en de samenstelling van de bevolking. Zo zijn er onder meer Frans-Mauritaniërs te vinden en is een groot deel van de bewoners van het eiland christelijk.

Natuurschoon op Mauritius

De kuststrook van Mauritius is vrij smal, maar wel prachtig om te zien. Achter de kuststrook is wat laaggebergte te zien. Ook vind je op het eiland kraters, lava en oude, inmiddels uitgewerkte, vulkanen. Combineer dat met bossen, meren, rivieren en watervallen en je hebt meer van voldoende natuurschoon om hier een hele vakantie van te genieten. Ook voor waterliefhebbers is er van alles te beleven. Je kunt heerlijk zwemmen in de zee, maar je kunt ook koraalriffen bekijken. Die zijn te vinden om het hele eiland heen.

Hotspots op Mauritius

Wie op vakantie gaat naar Mauritius, moet natuurlijk ook de hoofdstad Port Louis bezoeken. Hier is ook een luchthaven, dus de kans is groot dat je er aankomt. Andere mooie plaatsen zijn Curepipe, Vacoas-Phoenix, Quatre Bornes en Beau Bassin-Rose Hill. In de periode tussen november en april is het er met 24 tot 31 graden het warmst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021