Excite

Vakantie in Mexico: veel zon gegarandeerd!

Voor velen is een vakantie naar Mexico een grote droom. Op Mexico vind je namelijk alle ingrediënten van een geslaagde vakantie: mooie stranden met palmen, restanten van de Maya cultuur, lekker eten, aanstekelijke muziek, prachtige baaien en tequila. Mexico heeft een tropisch klimaat: de gemiddelde temperatuur is 26ºC.

Reis

De handigste manier om naar Mexico te reizen is per vliegtuig. Een rechtstreekse vlucht naar Mexico duurt ongeveer tien tot dertien uur en is bij diverse luchtvaartmaatschappijen te boeken.

Verblijf

Eenmaal in Mexico aangekomen zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden. De stad Cancun is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Ook wanneer je een strandvakantie wilt, is Cancun, gelegen in de streek Yucatan, een aanrader. Andere populaire badplaatsen zijn Playa del Carmen en Acapulco. Wanneer je van rust, cultuur en de natuur houdt, zijn de vele nationale parken in Mexico het overwegen waard. Een zeer bijzonder hotel is hotel Quinta Real Zacatecas in Zacatecas. Dit hotel is gelegen in een oude arena.

Bezienswaardigheden

In Mexico kun je niet om de oude Maya’s heen. Dat volk heeft een eeuwenlange geschiedenis met een geheel eigen cultuur. In Mexico zijn diverse ruïnes uit de oude Maya tijd te vinden. De 42 meter hoge piramide el Castillo in Coba biedt een prachtig uitzicht. Ook de tempels van Uxmal, met onder meer de beroemde piramide van de tovenaar zijn een bezoekje waard. Mexico is daarnaast perfect voor duikers: het eiland Cozumel wordt als een duikparadijs beschouwd. Ongeveer de helft van alle toeristen in Mexico zijn op het eiland Cozumel te vinden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021