Excite

Vakantie naar Luxemburg

Op vakantie: ’s middags stap je heerlijk ontspannen in een vliegtuig, om een uur later op het vliegveld van Luxemburg weer uit te stappen op zoek naar een goed hotel. En dan ben je ook nog eens op een prachtige bestemming aangekomen!

Historisch gezien heeft Luxemburg haar bezoekers veel te bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld nog steeds invloeden van vroegere Keltische nederzettingen. Zelfs Julius Caesar trok het gebied binnen en liet hier de nodige sporen achter. Sinds 1994 staat de binnenstad van de hoofdstad op de Werelderfgoedlijst, vanwege het historisch belang van de verdedigingswerken en oude wijken.

Ook de natuur is indrukwekkend. Het noorden van Luxemburg wordt de ösling genoemd en bestaat uit beboste bergen, heuvels en rivierdalen. Berg de Kneiff vormt in dit gebied het hoogste punt, maar veel bekender is de Burgplatz, ook al is die 2 meter lager. Tevens bevindt zich in het noorden het Duits-Luxemburgse Natuurpark, waarvan ongeveer de helft in Luxemburg ligt. Andere natuurparken in het noorden zijn Natuurpark Our en Natuurpark Obersauer.

Het zuidelijke deel van het land noemt men ook wel het Gutland en is heuvelachtig. Dit deel van het land is veel minder ruig dan het noorden, hier wonen dan ook meer mensen en er is meer industrie gevestigd.

Luxemburg kent tal van tradities en feestdagen waar je aan mee kunt doen. Zo is er van eind augustus tot begin september het Schueberfouer, een belangrijke jaarmarkt. Museumliefhebbers komen ook aan hun trekken met bijvoorbeeld het natuurhistorisch museum, het museum voor kunstvoorwerpen ui de Luxemburgse geschiedenis en het museum voor moderne kunst.

Afbeelding: Flickr account Daveness_98

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020