Excite

Vakantie naar Marokko

Eens iets anders doen dan Spaanse kust te bezoeken of je vakantie te vieren in Nederland? Dan is een vakantie naar Marokko een aanrader!

Je stapt in het vliegtuig en een paar uur later loop je door het centrum van Agadir om vervolgens daar lekker aan het strand te gaan zitten. Maar Marokko heeft veel meer te bieden, zeker als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent!

Zo kun je bijvoorbeeld ook je eigen auto inpakken en naar Marokko reizen. Eenmaal aangekomen kun je duizenden kilometers rijden langs prachtige steden, het Atlas gebergte of een oase bezoeken! Houd de conditie van je auto wel goed in de gaten, veel stof en hitte kunnen ervoor zorgen dat je extra onderhoud zult moeten verrichten.

En als je met de auto gaat, vergeet je fiets niet! Er zijn prachtige tochten te maken langs het Atlasgebergte. Hier kun je langs uitlopers van de Sahara fietsen en kleine woestijnstadjes bezoeken. ’s Avonds kun je goedkoop in een hotel overnachten of zelfs bij mensen thuis. De Marokkaanse gemeenschap is erg vriendelijke en gastvrij.

Mocht je met het openbaar vervoer reizen dan is de taxi bij uitstek geschikt. De tarieven zijn erg betaalbaar, je zult dus ook al snel merken dat veel mensen gebruik maken van de taxi! Elke stad heeft zijn eigen kleur taxi, dus ze zijn altijd herkenbaar.

Vergeet trouwens tijdens je bezoek aan Marokko niet enkele lokale markten te bezoeken. Het fruit is heerlijk vers en heel erg betaalbaar!

Afbeelding: Flickr account the bbp

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021