Excite

Vakantie naar Venezuela

Venezuela ligt op ongeveer 9,5 uur vliegen van Amsterdam en is ruim 22 keer zo groot als Nederland. Al jaren is het land een populaire bestemming voor toeristen vanuit de hele wereld. De prachtige natuur , het heerlijke klimaat en vriendelijke mensen zorgen voor een ideale vakantiebestemming.

De populairste vakantiebestemming van Venezuela is Isla Margarita . Dit eiland is gelegen dicht bij de kust in het Caribisch gebied, op slechts een uur vliegen van Aruba. Vlak naast dit eiland ligt Isla de Coche, een iets kleiner en rustiger eiland bereikbaar per boot en vliegtuig.

Venezuela is uitermate geschikt om te gaan snorkelen of duiken. Ook is het mogelijk om het regenwoud te bezichtigen, watervallen te bezoeken (waaronder de hoogste van de wereld) en vele diersoorten te zien. Voor de actievelingen is er ook voldoende te doen zoals mooie wandelingen maken of windsurfen.

Naast een zonvakantie op Isla Margarita of Isla de Coche, is Venezuela ook een geschikte bestemming voor een rondreis . Zo ontdekt je de ‘verrassingen’ van Venezuela zoals uitgestrekte junglegebieden, nevelwouden, koloniale steden en hoge bergpassen. Je kunt bij de lokale bevolking slapen, kaaimannen en ander wild spotten en de paalwoningen van indianen bekijken.

Voor een rondreis in Venezuela kun je naar reisorganisaties als Sawadee of Shoestring gaan. Deze zijn gespecialiseerd in verre (rond)reizen. Ben je op zoek naar een kortere, (zon)vakantie, dan kun je ook terecht bij bijvoorbeeld Neckermann reizen of Vamonos.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jose Ilidio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021