Excite

Vakantie Oostende: Kunst- , cultuur- en shoppingparadijs

Vakantie Oostende. In Oostende valt er voor iedereen wat te beleven. Kunstfanaten komen er met het Historisch Museum De Plate, het James Ensorhuis, het Memoriaal Prins Karel, de Anticwall, het Museum Raversijde, Fort Napoleon, het Museum voor Moderne Kunst, het Museum voor Schone Kunst en de sfeervolle Japanse Tuin beslist aan hun trekken. De imposante driemaster Mercator en de 0.129 Amandine, de laatste ijslandtrainer die Oostende momenteel nog rijk is, lokken jaarlijks duizenden bezoekers. En dan zijn er nog de talrijke Oostendse musea en kunstgalerijen, waar men een jaar lang terecht voor allerlei manifestaties met wereldfaam. Oostende is zeker ook de cultuurstad aan zee.

Honderd jaar terug in het James Ensorhuis

Kunst- en cultuurfans kunnen onmogelijk voorbij het James Ensorhuis, de plaats waar deze grootmeester woonde en werkte. Het interieur van het Ensorhuis is authentiek gebleven. Met zijn vele imponerende maskers en schilderwerken en zijn meubilair van toen, gaat men hier ruim honderd jaar terug in de tijd.  Een bezoek aan het domein Raversijde in de gelijknamige Oostendse deelgemeente, mag evenmin ontbreken. Hier is de Atlanticwall, met zijn zestig constructies langs twee kilometer boven- en ondergrondse gangen, de absolute blikvanger. Men kan er ook de resten van het Middeleeuwse vissersdorpje Walraversijde bezoeken.

Sfeervolle shoppingstad met rijk nachtleven

Vakantie Oostende. Voor shoppingfans is het heerlijk flaneren langs de vele verkeersvrije winkelstraten met een evenwichtige mix van vooraanstaande kledingboetieks, voedingswinkels, (klasse)restaurants en sfeervolle eethuisjes. Hier wordt men zeker ook geboeid door de fraaie Belle Epoque woningen en andere historische gebouwen. De schilderachtige visserskaai met zijn legendarische visserstrap, waar men voor een prikje verse vis kan kopen, is een andere toeristische topper. Het is er heerlijk toeven op de talrijke sfeervolle terrasjes, midden de geur van vers gevangen vis en garnalen. Oostende kent ook een bruisend uitgaansleven. In het vernieuwd casino weet men de toeristen te verwennen met muziek, dans en culinaire hoogstandjes.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020