Excite

Vakantie op de eilanden? Leuke hotels op Texel!

Wie zin heeft in een leuke, afwisselende vakantie komt op Texel zeker aan zijn trekken. Het eiland is de grootste van onze Waddeneilanden, maar is toch nog maar 170 vierkante kilometer groot. In de praktijk blijkt die oppervlakte echter meer dan genoeg ruimte te bieden voor gezelligheid, bezienswaardigheden en natuurlijk mooie hotels.

Eigenlijk is het eiland Texel een stad; al in 1415 kreeg het stadsrechten. De eerste bewoners konden hier echter niet van mee profiteren, want die woonden hier mogelijk al in de Midden-Steentijd, zo’n 8000-4500 jaar voor Christus.

Het Texel van nu bestaat eigenlijk uit twee eilanden, namelijk Texel en Eierland. Toen de Zanddijk in de 17e eeuw afgebouwd werd, werden beide eilanden emt elkaar verbonden en werd van Texel één eiland gemaakt. Texel staat vooral bekend om haar natuur. Polders, mooie zandstranden, bijzondere natuurgebieden, heide, bos: het komt hier allemaal samen. Het zal dan ook niemand verbazen dat Texel vooral veel bezocht wordt door natuurliefhebbers, die het liefst lekker fietsen of wandelen over het eiland.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Texel is wel De Slufter. Dit natuurgebied ligt binnen een duinketen en staat in open verbinding met de Noordzee. De Slufter zit vol geulen en kreken en staat regelmatig deels onder water. Voor een wandeling hier kun je dan maar ook beter je laarzen aantrekken.

Wie na een dag wandelen of fietsen even lekker uit wil puffen, doet dat in één van de mooie hotels die op het eiland te vinden zijn. Hier kun je vaak ook een hapje eten of even wat drinken. En natuurlijk een klein beetje vroeg naar bed, zodat je de volgende dag weer fris verder kunt met je ontdekkingstocht!

Afbeelding: Flickr account rs-foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018