Excite

Vakantie op de Vesuvius!

Oké, een vakantie OP de Vesuvius kun je waarschijnlijk nog niet boeken, maar een reis maken naar de bekende vulkaan is wél mogelijk. De slapende vulkaan laat sinds haar enorme uitbarsting in 79 na Christus, een uitbarsting waarbij Pompei en Herculaneum verwoest werden, nog maar heel af en toe wat van zich horen en is nu vooral bekend als toeristische trekpleister.

Als toerist zul je er wel wat voor moeten doen als je het maximale uit je bezoek aan de Vesuvius wilt halen. Het is namelijk mogelijk om helemaal bovenaan de berg in de krater te kijken, die soms zelfs nog actief lijkt te zijn. Hiervoor kun je met de bus of met de taxi gaan, maar in de meeste gevallen heb je dan niet zoveel tijd om de krater te bekijken en moet je wel behoorlijk wat betalen. Je kunt ook de klim maken, een wandeltocht van bijna 6 kilometer. Dan zul je nog steeds entreegeld moeten betalen voor het bekijken van de krater, maar dan kun je wel zo lang blijven als je wilt.

En dat is prettig, want als je eenmaal bovenop de Vesuvius staat, dan kun je genieten van ontzettend mooie vergezichten. Kijk uit over Napels, Capri, Ischia, de Baai van Napels, de kustlijn van Amalfi en nog veel meer.

Ga je toch liever met het openbaar vervoer of een taxi? Houd er dan rekening mee dat je sowieso zo’n 500 meter steil de berg op moet lopen om bij de krater te komen. Goed schoeisel dragen is dus aan te bevelen!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021