Excite

Vakantie op het rustige Sardinië

Het eiland Sardiniëheeft een heuvelachtig landschap en op sommige plekken is het bergachtig. De bergen zijn echter niet zo hoog als op Corsica. Toch kun je er prettig wandelen. De hoogvlaktes zijn rustig en nauwelijks toeristisch. Je kunt er op je gemak genieten van de natuur. Een aanrader is Barbágia, een prachtig gebied met hoogvlaktes, bossen en een grillige rotskust. De wandelroutes staan echter nauwelijks gemarkeerd, het beste is om mee te gaan met een georganiseerde wandeltocht.

Niet de hele kustlijnvan Sardinië wordt gedomineerd door rotsen. Voornamelijk aan de zuidkust zijn er zandstranden die zich over kilometers uitstrekken. Toch zijn er weinig grote badplaatsen zoals op andere, meer toeristische eilanden. Een van de leukste badplaatsen is Alghero. Het is een kleine plaats die toch erg gezellig en sfeervol is. Je kunt ook kiezen voor de havenstad Santa Teresa di Gallura met betaalbare hotels en nog belangrijker: fijne stranden.

Sardinië heeft een heerlijk klimaatmet korte seizoenen en een lange zomer die al in mei begint. Aan de kust kan het dan zo’n dertig graden worden en in het binnenland zelfs 40 graden. De winter is kort en duurt maar van december tot februari. De temperatuur ligt gemiddeld rond de acht graden, hoewel het in het berggebied wel onder nul kan komen.

Afbeelding: Flickr, Martin Michalék

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020