Excite

Vakantie op het warme Cyprus

Het is niet alleen een van de grootste eilanden in de Middellandse zee, alleen Sicilië en Sardinië zijn groter, het is tevens het warmste en droogste eiland. De meeste neerslag valt van december tot maart, in de andere maanden valt er nauwelijks regen. Vaak is het in april al meer dan twintig graden en in de zomer kan het zelfs veertig graden worden. Het najaar is dan ook de prettigste tijd om er op vakantie te gaan. Ga je toch in de zomer, dan kun je ook voor de bergen kiezen, daar is de temperatuur lager en in de winter kun je er zelfs skiën.

Op Cyprus komen nog niet zoveel toeristen als in bijvoorbeeld Turkije of Griekenland. Toch heeft ook Cyprus een hoop te bieden. Als je wilt wandelen kun je terecht in de Troödos bergen of bij de stad Polis. Vanaf daar zijn er wandelroutes over het schiereiland Akamas. Jongeren die graag uitgaan, kunnen terecht in de badplaats Ayia Napa, hier is het uitgaansleven het drukst. Je zou ook kunnen kiezen voor het gezellige Paphos.

Wil je tijdens je vakantie veel zien, kies dan voor Limassol. Deze stad is tegelijkertijd een badplaats, maar ook een belangrijk zakencentrum. Er zijn veel hotels in de stad, waaronder een aantal luxe, zodat je verblijf op Cyprus niet onder doet voor een vakantie op een Grieks eiland. Daarnaast heeft Limassol een ideale ligging. Vanuit deze stad kun je gemakkelijk naar andere plaatsen toe, zonder dat je erg lang hoeft te rijden. Ook de luchthavens van Paphos en Larnaca liggen niet ver weg.

Afbeelding: Flickr, Mrs Logic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020