Excite

Op vakantie na het Paasweekend

De drukke weekenden van feestdagen zijn begonnen met de afgelopen Pasen. Ondanks dat we allemaal een extra vrije dag krijgen in de vorm van Tweede Paasdag, wordt niemand de tijd gegund om echt te genieten van de tijd voor jezelf. Familie- en kerkbezoek, naar de woonboulevard en dit jaar direct Koninginnedag er achteraan. Vroeg opstaan voor de vrijmarkt en vervolgens de hele dag met kinderen of kleinkinderen koekhappen en zaklopen.

Ga er even tussenuit!

Bekruipt je de angst dat het nog lang geen tijd is voor de zomervakantie en ben je toe aan korte vakantie na het Paasweekend en Koninginnedag? Met alle drukte van tegenwoordig is het helemaal geen slecht idee om er een paar dagen tussenuit te gaan, om je op te laden voor de aankomende voorjaars- en zomermaanden.

Wanneer moet je weg?

De ideale tijd om te gaan is natuurlijk rondom Hemelvaart en Pinksteren, om zo min mogelijk vrije dagen op te nemen op het werk. In principe is natuurlijk iedere tijd buiten die officiële feestdagen dagen geschikt, omdat je dan kunt profiteren van prijsvoordelen in het laagseizoen.

Waarheen?

Deze periode voor de zomer is perfect om landen en steden te bezoeken waar het te warm is in de zomer om veel te bekijken. Denk aan landen rondom de mediterrannee zoals Italië, Spanje en Griekenland. Ook Turkije en landen in Noord-Afrika vallen binnen deze groep: Tunesië, Egypte en Marokko zijn erg warm in de zomer, maar bieden fantastische  bezienswaardigheden zowel wat betreft de natuur als het aanbod op cultureel gebied.

Als Pasen vroeg valt kun je vaak zelfs nog gaan skiën in grote delen van Scandinavië en in de Alpen. Het grote voordeel van deze periode is natuurlijk dat de dagen alweer langer zijn dan in de winter. Dat betekent meer warmte en meer tijd om lekker bruin te worden!

Boek nu!

Schroom niet en neem alsnog een paar daagjes vrij van je werk. Er is geen betere voorbereiding op de zomervakantie dan een voorjaarsvakantie!

  • Bron:
  • JoshBerglund19

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020