Excite

Ga op vakantie naar Turkije

Ga je op vakantie naar Turkije? Dan kies je voor zon, zee, cultuur en boeiende bezienswaardigheden. Turkije is een goedkoop land met uitstekende accommodatie mogelijkheden, waardoor je er al snel kunt genieten van dat extra beetje luxe.

Turkije: feiten

Turkije ligt voor een gedeelte in Azië en een gedeelte in Europa. In totaal grenst Turkije aan acht landen, namelijk Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. De belangrijkste religie is de Islam, waar het grootste gedeelte van de bevolking aanhanger van is. De hoofdstad is Ankara en er wordt betaald met de Turkse Lira.

Steden in Turkije

Ankara is zoals gezegd de hoofdstad van Turkije en een zeer levendige stad, waar je veel over de Turkse cultuur kunt leren in de diverse musea. In het centrum is het altijd gezellig druk. Bogazkale is dan weer een klein dorpje waar je veel opgravingen kunt gaan bekijken. Van is een stad met veel bezienswaardigheden, gelegen aan het Vanmeer dat is ontstaan door de vulkaan Nemrut. In het midden van het meer is een eilandje, Akhtamar, met daarop een Armeense kerk. Verder is ook Istanbul de moeite waard om te bezoeken. Deze stad ligt op de grens van Europa en Azië en biedt daardoor veel diversiteit.

Badplaatsen

Turkije is echter bij toeristen vooral geliefd dankzij de vele badplaatsen die het land te bieden heeft. Zo heb je bijvoorbeeld Bodrum, met de Petrusburcht en een onderwatermuseum. Ook bekend is Alanya met de zogenaamde piratenrots en de liefdesrots. Marmaris is een badplaats waar je ook speciale modderbaden en zwavelbaden kunt nemen. Vrijwel alle badplaatsen hebben veel bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving, waardoor ze ook zeer de moeite waard zijn voor tijdens een rondreis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020