Excite

Vakantie vieren in Bolivia

Door zijn ligging tussen verschillende Zuid-Amerikaanse landen is Bolivia het meest geïsoleerde land van dit werelddeel. Met de vervoersmogelijkheden van nu maakt dat gelukkig nauwelijks meer uit. Dit land van uitersten is overigens ook het hoogstgelegen land van Zuid-Amerika, wat het dankt aan het Andesgebergte.

Of je nu woestijn, besneeuwde bergen, savannes of jungles wilt bezoeken, in Bolivia kan dit allemaal. Ook de zoutvlaktes van Uyuni en het beroemde Titicacameer zijn zeker de moeite waard. Verder heeft Bolivia diverse interessante plaatsen. Bezoek bijvoorbeeld historische steden als La Paz en Sucre. Ook nog een vulkanisch gebied bekijken? Zelfs dat kan in Bolivia.

Dat Bolivia een veelzijdige bestemming is, moge duidelijk zijn. Toch is het land als vakantieplek nog relatief onontdekt. Hier kun je van profiteren door nog voor de massa’s een bezoek te brengen aan dit indrukwekkende land. Overigens betekent het weinige massatoerisme niet dat er weinig voorzieningen zijn. Je kunt in Bolivia talloze begeleide excursies ondernemen.

Eén van die excursies is een boottocht vanaf Copacabana. Deze stad is de grootste plaats aan het Titicacameer, en is onder andere bekend vanwege zijn basiliek. Vanaf deze Boliviaanse stad kun je deelnemen aan bootexcursies naar het heilige Inca-eiland Isla del Sol (eiland van de zon). De naam dankt het eiland aan de legende van de Inca’s; hier werd volgens hen de zon geboren.

Bolivia heeft nog veel meer te bieden, en de beste manier om dit te ontdekken is door er zelf heen te gaan.

Afbeelding: Flickr, y2k_sflam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020