Excite

Vakantie vieren in de Algarve

De Algarve is een zuidelijke streek in het vasteland van Portugal. Het neemt maar liefst vijfduizend vierkante kilometer in beslag. Op zo’n groot gebied vind je zeker een ideale bestemming voor je volgende vakantie. Behalve een uitstekend klimaat heeft de Algarve ook iets wat elke vakantie tot een succes maakt: gastvrije inwoners. Je kunt je in de Algarve heerlijk thuis voelen.

De prachtige stranden van de Algarve zijn ook zeker een publiekstrekker. De tweehonderd kilometer lange kustlijn heeft alles voor een heerlijke strandvakantie. Meer naar het binnenland vind je indrukwekkende heuvels met bijzondere dorpen en wijngaarden. Kom wijn proeven en sluit een geslaagde vakantiedag af met een heerlijke maaltijd in een gezellige restaurant.

Is het een dagje te warm? Alhoewel de temperatuur in de Algarve over het algemeen ideaal is voor elke zomerliefhebber, kun je altijd afkoelen in het heerlijke zeewater. Ook zijn er diverse waterpretparken in de Algarve te vinden. Hier kun je de leukste dagen doorbrengen. In sommige waterpretparken kun je shows met dolfijnen, zeehonden en papagaaien bijwonen. Heb je een hotel met zwembad geboekt, dan kun je daar vanzelfsprekend een verfrissende duik nemen. Wat actiever afkoelen kan door te gaan snorkelen of een boottocht te maken.

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de vele golfbanen die de Algarve rijk is. Even wat anders? Verken het prachtige, onaangetaste platteland van de Algarve per fiets, tijdens een wandeltocht, of per pony of paard. Je kunt ook een hele reis door de Algarve maken per auto. Zo mis je niets van deze prachtige streek.

Afbeelding: Flickr, Sue Elias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020