Excite

Vakantie vieren in de Franse Provence

De Provence is een veelzijdige regio. Je vindt er de uitlopers van de Alpen met bergtoppen van wel 2500 meter en in het zuiden vind je uiteraard de uitgestrekte zandstranden van de Côte d’Azur. Maar de regio heeft meer te bieden. Bij het Massif des Maures vind je bergen met grote, dichte bossen en bij Crau vind je de Provençaalse woestijn, een dor landschap dat bestaat uit een ondergrond van stenen. De Provence staat natuurlijk ook bekend om de grote lavendelvelden, die je tijdens de bloeiperiode vaak al van verre ruikt.

In de Provence vind je ook een aantal prachtige, grote steden, zoals Marseille. Het is een van de vijf grootste steden van Frankrijk. Je vindt er vele musea, theaters en concertzalen. Een van de bezienswaardigheden van Marseille is de Oude Haven en daarnaast heeft de stad ook een aantal mooie kastelen. Maar waar je tijdens je vakantie echt kunt genieten is op het strand. De kustlijn is kilometers lang en wordt gekenmerkt door witte rotsen en een blauwe Middellandse zee.

Het klimaat in de Provence is ideaal voor een strandvakantie. Er heerst een subtropisch klimaat dat ervoor zorgt dat de lente al vroeg begint en de temperatuur in de zomer vaak de 30 graden bereikt. In de winter komt de temperatuur doorgaans niet onder nul. Hoewel je bij de Provence toch algauw denkt aan strandvakanties, kun je er ook genieten van een wintersportvakantie. De toppen van de Alpen in de Provence zijn niet zo hoog, toch is het een fijn wintersportgebied.

Afbeelding: Flickr, toprural

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020