Excite

Vakantie vieren in de Provence

Het kiezen van de perfecte vakantiebestemming is niet altijd makkelijk. Zeker als je niet alleen op vakantie gaat, maar met je partner of zelfs met je hele gezin. Dan is het zaak om een leuke, betaalbare én bijzondere vakantie te vinden. In de Provence zit je dan zeker goed. Dit mooie gebied ligt in het zuidoosten van Frankrijk, precies tussen de Middellandse Zee, Italië en het Rhônedal.

De Provence kent een rijke geschiedenis: de naam ontstond tijdens de Romeinse overheersing, die in 121 voor Christus begon. Hierna volgden de Goten en uiteindelijk de Franken. Sinds de 15e eeuw is de Provence een zelfstandige provincie in Frankrijk. Van die turbulente geschiedenis merk je tegenwoordig niets meer. De Provence staat bijna synoniem voor rust, ruimte en genieten. Prachtige natuur, heerlijke wijnen, smaakvolle restaurants: als je hier op vakantie gaat, dan kom je het allemaal tegen. De Provence is wel een beetje commerciëler geworden, dus het is niet altijd even goedkoop. Daar staat wel een ongekende kwaliteit tegenover, die heel veel goed maakt.

Dat geldt zeker voor de wijn; uit de Provence komt de meeste roséwijn. Deze wijn behoort ook tot de beste soorten ter wereld. Tijdens een vakantie hier doe je er dus goed aan om in ieder geval een flesje voor je eigen verzameling mee te nemen. Kies dan vooral voor zo’n mooie, traditionele amforafles; die is namelijk kenmerkend voor het gebied. Een echte kenner ziet dan direct waar de wijn vandaan komt!

Afbeelding: Flickr account Wolfgang Staudt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020