Excite

Vakantie vieren in een hotel in Winterberg

Winterberg: de naam klinkt al sprookjesachtig en ideaal voor een lekkere vakantie. Als je al eens in Winterberg bent geweest, dan weet je dat Winterberg haar naam en de sfeer die die naam oproept waar maakt. En dat maakt Winterberg tot een heerlijke vakantiebestemming, waar je zeker eens een keer een hotel geboekt moet hebben!

Winterberg is vooral bekend vanwege de talloze skimogelijkheden die je hier hebt. Het plaatsje ligt in het Sauerland, op ongeveer 500 tot 800 meter boven de zeespiegel. Vanuit Nederland is Winterberg de dichtstbijzijnste skibestemming. Je kunt hier binnen drie tot vier uur naartoe rijden. Het maakt niet eens echt uit wat voor weer het is, want tijdens de sneeuwloze perioden wordt er gewoon gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen.

Winterberg is verder een relatief rustig plaatsje: met een oppervlakte van nog geen 150 vierkante kilometer en nog geen 15.000 inwoners is het niet te groot, maar wel royaal genoeg om er lekker in rond te kunnen slenteren. Als je tenminste niet van wintersporten houdt. Want je kunt hier niet alleen lekker skiën, maar ook heerlijk rodelen, skispringen en bobsleeën. Wat wintersport betreft, hoort Winterberg toch echt wel tot de top in Duitsland.

Wil je eens een dag niet doorbrengen in je hotel of op de berg, dan kun je altijd een van de steden in de buurt bezoeken: Arnsberg, Bestwig, Willingen of Brilon zijn aanraders.

Afbeelding: Flickr account robinbos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019