Excite

Vakantie vieren met een last minute naar Sicilië

In de Middellandse Zee, ten zuidwesten van het uiterste puntje van Italië, ligt Sicilië. Sicilië is een groot eiland en hoewel het bij Italië hoort, is het wel een autonome regio. Het eiland staat onder meer bekend vanwege de activiteiten van de maffia, maar dat is zeker niet het enige. Ook de nog actieve vulkaan Etna en de enorme toestroom toeristen zorgt ervoor dat Sicilië al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming is. Ben jij er al wel eens geweest? Als dat niet het geval is, dan moet je toch zeker eens een last minute naar Sicilië boeken!

Wie een last minute naar Sicilië boekt, doet er goed aan om vast te kijken wat er op het eiland allemaal te beleven is. Hoewel het niet heel groot is, is het groot genoeg om je een week of twee te vermaken. En als je geen auto wilt of kunt huren, is het fijn als je je hotel afstemt op de bezienswaardigheden die je wilt zien. Dan hoef je niet ver te reizen en kun je de afstanden misschien wel te voet afleggen.

Omdat Sicilië veelal gezien wordt als het brandpunt in de Middellandse Zee, hebben veel culturen hier hun sporen achter gelaten. De hoogtepunten zijn onder meer afkomstig van de Griekse cultuur: Agrigento met de Concordiatempel en Syracuse met haar fantastische theaters. Ook de Romeinse mozaïeken die te vinden zijn in de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je last minute naar Sicilië!

Afbeelding: Flickr account Gio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020