Excite

Vakantiebeurs trekt meer dan 117.000 bezoekers

  • © Getty Images
Van 13 tot en met 18 januari 2015 werd de Vakantiebeurs weer gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De 45e editie van deze inmiddels heel bekende beurs wist ruim 117.000 bezoekers te trekken. Vakantiegangers konden hier vast inspiratie opdoen voor de vakantie. Aangezien er dit jaar meer deelnemers waren dan ooit, was ook de keuze een stuk groter.

De Vakantiebeurs luidt traditiegetrouw het nieuwe vakantieseizoen in. De eerste twee dagen was er een uitgebreid inhoudelijk programma voor vakbezoekers. Het startschot werd gegeven door minister Koenders. Daarnaast was er een speciaal programma voor de top van de reisbranche en een event gericht op reisbloggers. Ook aan verschillende andere doelgroepen was gedacht.

Bezoekers verwachten in 2015 gemiddeld zo'n 3100 euro uit te geven. Bestemmingen binnen Europa zijn het meest populair. 71% denkt binnen Europa op vakantie te gaan. 62% denkt een reis buiten Europa te gaan maken en 24% verwacht in Nederland te blijven. Binnen Europa scoren vooral Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Griekenland goed.

Buiten Europa zijn vooral landen in Azië erg populair. Mensen gaan het liefst voor Indonesië, Thailand en Vietnam. Daarnaast gaan Nederlanders graag naar de Verenigde Staten of Midden- en Zuid-Amerika. In totaal werden er 10% meer totaalboekingen gerealiseerd. Ook werden dit jaar voor het eerst de Vakantiebeurs Awards uitgereikt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021