Excite

Vakantiegangers krijgen behandeling in Benidorm vergoed

Vakantiegangers en overwinteraars die in Nederland verzekerd zijn bij Uvit, kunnen vanaf eind september ook voor elke medische behandeling terecht in Benidorm. Uvit (Univé, VGZ, IZA en Trias) sluit halverwege die maand namelijk voor het eerst een samenwerking met een Spaans ziekenhuis.

Het ziekenhuis in kwestie is Hospital Clínica Benidorm. Er is bewust gekozen voor een samenwerking met een ziekenhuis in de populaire badplaats. In Benidorm wonen namelijk maar liefst 220.000 overwinteraars die met behoorlijk wat administratieve rompslomp te maken krijgen als ze daar gebruik moeten maken van medische voorzieningen. Met deze samenwerking hoopt Uvit die problemen wat te verminderen.

Eerder werden al samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met ziekenhuizen in onder meer Duitsland en België. Daar konden Nederlanders ook goed en snel geholpen worden. Omdat deze samenwerkingen een succes bleken, werd de stap naar Spanje snel gemaakt.

Het ziekenhuis in Benidorm heeft natuurlijk een aantal eigen specialisaties, namelijk oncologie, orthopedie en cardiologie. Bovendien werken er maar liefst twintig Nederlandse artsen en medewerkers in de kliniek.

Het ziekenhuis is overigens niet alleen geopend voor vakantiegangers en overwinteraars in Benidorm, maar ook voor patiënten die vanuit Nederland worden ingevlogen. Alle zorgkosten worden dan vergoed, maar aansterken op het strand blijft voor eigen rekening. Overigens komen patiënten hier alleen voor in aanmerking als de zorgverzekeraar ze zelf naar Benidorm vliegt.

Correctie: Reiskosten worden niet vergoed door de verzekeraar, de regeling is met name bedoeld voor mensen die tijdens hun vakantie een medische behandeling nodig hebben (zie reactie hieronder).

Afbeelding: Flickr account JohnONolan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021